Geplaatst op: 17 januari 2020

VACATURE: STAGIAIR(E) THEATER- OF PODIUMTECHNIEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplek in de theatersector? En zou je graag willen weten hoe het is om op tour te gaan met een gezelschap? Dan is stage lopen bij de voorstelling The Biggest Lawsuit On The Planet van Firma MES echt iets voor jou.

Over Firma MES
Firma MES maakt sinds 2009 theater en organiseert andersoortige evenementen. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Om je te verrassen, aan het denken te zetten of gewoon een goede avond te laten hebben. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en De Grote Markt in Den Haag.

Over de voorstelling
Op een zomerochtend in 2016 overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een koppige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana, Amerika. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweegbracht. Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Deze rechtszaak, die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor onze nieuwe documentaire voorstelling. Met advies van klimaatjournalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoeken we wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

Functie inhoud
Als stagiair/stagiaire reis je mee met de ervaren technnicus van Firma MES en vervul je allerlei hand- en spandiensten tijdens de tour. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

-helpen op- en afbouwen van decor
-helpen inhangen, inprikken en programmeren van licht
-helpen aanleggen van geluid
-In overleg en indien gewenst het (mede-) bedienen van het licht en geluid van de voorstelling in een later stadium van de tournee.

Functie-eisen
– Je bent creatief, bereid om avonden te werken en vooral enthousiast
– Je volgt een opleiding podium-/theatertechniek op MBO of HBO niveau
– Je hebt affiniteit met theater (pre)
– Je bent minimaal 18 jaar oud
– Je bent beschikbaar in de periode van 9 maart tot eind mei 2020 (montage en daarna tour van in totaal 45 voorstellingen)
– Je bent bereid om door het land te reizen
– Het liefst woon je in omgeving Den Haag, maar geen vereiste

Wat wij bieden
– Een leuke afwisselende stageplek in een bruisende organisatie
– werken in een klein en hecht team, waarin je veel inspraak hebt en ruimte tot ontwikkeling
– een stagevergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.
– een sejourvergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.

Interesse?
Stuur een mailtje naar ashley@firmames.nl met daarin je motivatie en cv voor 3 februari. Gesprekken vinden plaats op 14 februari. Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand mailadres.