Over Ons

Wij denken dat er meer te zien is. Meer mensen te ontmoeten, meer plekken te ontdekken. Opnieuw kijken naar je tv, luisteren naar je buurvrouw of wandelen door je straat. Het is in die wereld waar Firma MES, sinds 2009, theater maakt en evenementen organiseert. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Om je te verrassen, aan het denken te zetten of gewoon een goede avond te laten hebben. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en De Grote Markt in Den Haag. Onze tours worden verkocht door Bureau Berbee Culturele Affaires – info@bureauberbee.nl

Wij staan met een fris optimistische blik in deze wereld en willen jou daarin meenemen. Binnen en buiten het theater, tijdens een voorstelling of aan de bar: we ontmoeten je graag.

Dit zijn wij

portret Roos Eijmers
Roos Eijmers
actrice
roos@firmames.nl

Studeerde in 2008 af als actrice aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde sindsdien o.a. bij het Nationale Toneel, de Veenfabriek, Het Zuidelijk Toneel en op de Parade. Ze werd voor haar hoofdrol in Dat Smoel van het Nationale Toneel genomineerd voor de Guido de Moor prijs. Ze is te zien in tv-series en films en hielp mee met de oprichting van De Correspondent. Ook doceerde ze bij The School Of Life Amsterdam.

portret Lindertje Mans
Lindertje Mans
actrice
lindertje@firmames.nl

Studeerde in 2008 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht en voltooide daarnaast in 2012 cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de Masterspecialisatie Muziektheater. Ze speelde onder andere bij Orkater en Het Laagland. Ze maakt, speelt en zingt haar eigen muziektheatervoorstellingen, zoals Marktplaatsmuziek. Ze speelde in 2015 de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje.

portret Daan van Dijsseldonk
Daan van Dijsseldonk
acteur
daan@firmames.nl

Studeerde in Maastricht en speelde onder andere bij het Nationale Toneel, Oostpool en de Veenfabriek. Bij NTGent was hij te zien in Instinct (regie Johan Simons), met Woeste Hoogten speelde hij op Broadway en met Toneelgroep Amsterdam over de hele wereld in Opening Night (regie Ivo van Hove). Verder speelt hij in films en series als New Kids Turbo & NitroSmeris en Overspel. Dit seizoen is hij te zien in La Superba bij Toneelgroep Maastricht.

portret Thomas Schoots
Thomas Schoots
regisseur
thomas@firmames.nl

Regisseert, speelt en doceert. Hij studeerde af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en keerde daarna terug naar Den Haag om Firma MES op te zetten. Hij deed projecten bij Het Zuidelijk Toneel, het Toneelhuis, Theatergroep MAX, Theater aan het Spui en de Kosmonaut. In 2011 nam hij deel aan het Directors Lab van het Lincoln Center Theater in New York.

portret Ulrike Söbbeke
Ulrike Söbbeke
zakelijke leiding
ulrike@firmames.nl

Geboren en getogen Rotterdamse met een passie voor de kunsten, maar dan achter de schermen. In 2004 studeerde ze af in Kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht, waarna ze als projectleider voor diverse culturele organisaties (waaronder FACT, LantarenVenster, IFFR, Kunstgebouw) heeft gewerkt. Sinds 2011 is ze lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

Wij werken met

DIEKE VAN DER SPEK
publiciteit
publiciteit@firmames.nl

ANNICK BEUKERS
productie
productie@firmames.nl

JASPER KOP & DARIO GIUSTARINI
techniek
techniek@firmames.nl

En verder met

Catharina Scholten (decor) – Sanne Lips (decor en kostuums) – Vita Mees (kostuums) – Tjade Bouma (vormgeving) – Anne-Rixt Gast (kostuums) – Remco van Rijn (dramaturgie) – Studio Vruchtvlees (ontwerp) – Joris-Jan Bos (foto’s) – Mink Pinster (film) – Wilfred Loopstra (licht) – Annelies Hoeneveld (educatie/randprogrammering) – Remco de Jong (geluid) – Florentijn Boddendijk (geluid) – Daphne van Iperen (zakelijke leiding) – Hanna Bervoets (tekst) – Laia Fàbregas (tekst) – Esther Duysker (tekst) – Sytze Schalk (tekst) – Hannah van Wieringen (tekst) – Teun Luijkx (spel) – Justus van Dillen (spel) – Egbert Mellema (licht) – Joost Steltenpool (geluid) – La Bolleur (decor) – Costiaan Mesu (dramaturgie) – Daan Terhorst (techniek) – Serge van der Krieken (techniek) – Juul Spoor – Daan Wieman (kostuums) – Cora Bos-Kroese (choreografie) – Sarah de Bruijn (productie) – Cees Debets – Johan Doesburg – Theater aan het Spui – het Nationale Toneel – De Grote Markt Den Haag –  Bureau Berbee Culturele Affaires – De Bogen Theaterproducties – Het Projectbureau – New Babylon Den Haag BV – Club Mayfair – Paard van Troje – de Scheveningse Pier – Aloha Bar – de Rotterdamse Schouwburg

Gemeente Den Haag – Fonds Podiumkunsten – Prins Bernhard Cultuurfonds – SNS REAAL Fonds – VSB Fonds – Lira Fonds – Fonds 1818 – M.A.O.C. Gravin van Bylandtstichting – Gilles Hondius Foundation – Architectuurfonds

ONS BESTUUR

Erik Pals – voorzitter  
Benjamin Wesseling – secretaris
Onno Ephraim – penningmeester
Caroline Wiedenhof – lid
Karel Feenstra – lid
Maria Uitdehaag – lid