Een voorstelling is bij Firma MES niet alleen een avondje stilzitten. Bij elke voorstelling ontwikkelen we workshops die wij- de makers- zelf komen geven, in de klas of in het theater. Dit directe contact met de acteurs geeft voor veel leerlingen een extra stimulans in het kijken. We houden bij de workshops rekening met de achtergrond van de deelnemers: met dramaleerlingen gaan we dieper in op de principes van theater en het maken van voorstellingen, met (bijvoorbeeld) ckv’ers hebben we het meer over achterliggende thema’s. Bovendien praten we, indien mogelijk, na elke voorstelling met ons publiek na in de zaal. We hebben inmiddels veel ervaring en staan open voor uw wensen.

"Wat de leerlingen erg waardeerden was de openhartigheid waarmee maker en spelers het publiek voor en na de voorstelling tegemoet trad. Ze kregen het gevoel dat ze er vanuit de binnenkant bij mochten zijn."

Docent Haganum

Wij bieden ook voorbereidende workshops aan die aansluiten bij zowel ckv als maatschappijleer, gegeven op uw school, op een datum die u uitkomt. Wat bepalend is, is dat de workshop altijd door één van de makers van Firma MES wordt gegeven. Jongeren zien dus op het toneel de acteur staan die hun ook heeft verteld over zijn rol in het stuk.

"De acteurs zijn grappig, de vorm is vaak vernieuwend. Sommige leerlingen hebben alle voorstellingen gezien. We hebben ook een aantal keer een workshop op school gehad van de acteurs. Dat was altijd leerzaam en gezellig. De nauwe band met de acteurs en de voorbereiding zorgt voor nog meer kijkplezier."

docent Haags Montessori Lyceum